- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 20 |
Čočka velkozrnná (v suchém stavu) | 100 |
Slunečnicová semínka (nesolená) | 15 |
Dýňová semínka (nesolená) | 15 |
Voda | 40 |
Dochucovadla:
sůl, hmotnost hotového pokrmu 150 g
Energetická hodnota celkem: 2391 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 73,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 478 kJ
Bílkoviny (g): 6.6, Tuky (g): 3.2, Sacharidy (g): 14.6, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 0.6, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Čočku uvaříme a necháme vychladnout (nebo použijeme sterilovanou čočku). Polovinu z uvařené čočky rozmixujeme, polovinu necháme vcelku. Obě čočky smícháme s jemnými ovesnými vločkami, semínky a dochutíme solí. Dle potřeby zředíme vodou. Plech vyložíme pečícím papírem a z připravené hmoty vytvoříme na plechu tenký plát. Pečeme v předehřáté troubě při 140 °C cca 30 minut, vypneme troubu a necháme ještě dosušit. Po vychladnutí nalámeme, jíme jen tak, s jogurtovým dipem nebo krekry přidáme třeba do salátu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.